Zoutkamer

Heb je last van je luchtwegen, bijvoorbeeld door astma of COPD? Of heb je ontstekingen in je lichaam, hooikoorts of een allergie? Dan geeft de zoutkamer je letterlijk lucht en verlichting van je klachten. In de zoutkamer kom je tot rust, terwijl het vernevelde zout op je in kan werken. Ontdek de voordelen van de zoutkamer!

Zouttherapie in de zoutkamer van Float & Relax in Roermond helpt bij luchtwegklachten, huidproblemen en allergieën. Kom tot rust en ervaar wat zout voor je doet

Wat is een zoutkamer?

In onze zoutkamer kun je terecht voor zouttherapie, ook wel halotherapie. Halo is het Griekse woord voor zout. Onze twee zoutkamers zijn uitgerust met de computergestuurde techniek van het bedrijf Königssalz. Daardoor zijn de zoutkamers kwalitatief van hoog niveau. De technische installatie, de schone luchtventilatie en de luchtvochtigheid is in de twee kamers gelijk. Een speciale filter zorgt voor zuivere lucht vol zuurstof. Je kunt het vergelijken met frisse berglucht of zeelucht. Zeker als je gezondheidsproblemen ervaart zoals COPD, astma, eczeem of stress is de zoutkamer dé plek om te herstellen en tot rust te komen.

zoutkamer roermond
zoutkamer

Waarvoor is de zoutkamer de oplossing?

Je kunt zouttherapie inzetten als ondersteuning bij verschillende aandoeningen en klachten zoals:

HOE WERKT ZOUTTHERAPIE BIJ FLOAT & RELAX ROERMOND, MIDDEN - LIMBURG?

Na een warm welkom op onze sfeervolle locatie in Roermond begeleiden we je naar één van de zoutkamers. Op je sokken of met beschermende hoesjes om je schoenen stap je naar binnen. Je wordt omringd door zoutstenen van 250 miljoen jaar oud. Op de grond ligt ook zout. Tijdens de sessie word je getrakteerd op een ontspannend lichtspel. Heel fijne zoutkorreltjes dwarrelen door de ruimte. De (verwarmde) schone lucht en de juiste luchtvochtigheid heeft een positief effect op je luchtwegen. Langzaam komt je lichaam tot rust, terwijl je in een comfortabele stoel naar zachte muziek luistert. Na 50 minuten is de sessie klaar en verlaat je de zoutkamer.

Bij Float & Relax in Roermond hebben we twee zoutkamers. Kamer Just Breathe heeft plaats voor maximaal 4 personen. Kamer Just Relax heeft plaats voor 2 personen.

  • Just breathe: de droge ruimte, waar je op een comfortabele ligstoel ligt.

  • Just relax: Het is onze beddenkamer waar de zoutverneveling door stoom in de ruimte komt. Je ligt op een bed van zoutblokken. Infraroodpanelen zorgen voor warmte, waardoor je spieren kunnen ontspannen.


Het effect van beide ruimtes is hetzelfde, jij kiest voor de ruimte die je het meest aanspreekt.

De voordelen van een zoutkamer

De kracht van zouttherapie zit in de grootte van de zoutdeeltjes. Hoe kleiner die deeltjes, hoe gemakkelijker je ze inademt. Het zout bereikt dan de onderste luchtwegen en je longen en zorgt ervoor dat slijm eerder oplost. Daarnaast heeft het zout een ontstekingsremmende werking, die schimmels en bacteriën doodt en je immuunsysteem versterkt.

Zouttherapie werkt daarnaast ook preventief. Je weerstand verhoogt, wat je beter beschermt tegen infecties. Zo kan zouttherapie het risico verminderen op:

Toe aan meer lucht? Maak nu je afspraak

Ben je toe aan meer lucht en wil je beter kunnen ontspannen? Maak dan nu je afspraak bij Float & Relax Roermond. Lees voor je bezoek de belangrijke informatie en de veelgestelde vragen.