Veelgestelde vragen floaten

vanwege het zeer hoge zoutgehalte adviseren we je om je 3 uur voor het floaten niet te scheren of te ontharen. Eet van tevoren een lichte maaltijd en gebruik geen alcohol of drugs. 

Niet veel!  Je float zonder badkleding. Na afloop kun je gebruikmaken van handdoeken, shampoo, douchegel en een föhn. Vergeet je haarborstel, lenzenvloeistof en -houder niet als je contactlenzen draagt.

Nee, het water wordt constant op dezelfde temperatuur gehouden, 36,5°C.

Na het floaten kun je het koud krijgen, omdat je poriën open gaan staan en je huid de warmte daardoor kwijtraakt.

Door het epsomzout in het water rimpelt je huid niet.

Ja dat kan gewoon. We vragen je om dan dezelfde voorzorgsmaatregelen te nemen als wanneer je gaat zwemmen.

Kinderen vanaf 14 jaar mogen floaten

Nee, floaten doe je echt in je eentje. Floaten draait om ontprikkeling en ontspanning en als je met zijn tweeën komt is de kans groot dat je elkaar afleidt.

We vinden hygiëne heel belangrijk. Na elke sessie wordt het complete bassin gefilterd en gezuiverd. Ook testen we dagelijks de waterkwaliteit, het zoutgehalte, de pH-waarde en de temperatuur.

Zeker! Floaten is goed voor jou en je kindje. De rust en ontspanning verminderen harde buiken en geven de banden en bekken rust.

Ontspanning helpt je bij betere focus en daardoor in je sportieve prestaties. Na de inspanning is floaten goed om je spieren te ontspannen en te laten herstellen.

We maken bij Float & Relax geen gebruik van een kleine floatcabine, maar van een ruime kamer. De deur kan open of dicht en je kunt ervoor kiezen om het licht en de muziek aan te laten. Op die manier bepaal je zelf je comfort in de ruimte.

Zeker weten! Floaten helpt om lichaam en geest te ontspannen. Omdat je tijdens de sessie geen prikkels van buitenaf krijgt, geef je je lichaam en je hoofd de kans om écht tot rust te komen.

Floaten is niet toegestaan als je te maken hebt met:

  • Open wonden
  • Epilepsie

Geef een ontspannen ervaring cadeau

Cadeaubonnen in elk gewenst bedrag