Floaten

Stel je voor, dat je in 1 uur net zo kunt uitrusten als met 5 uur slaap. Onmogelijk, zeg je? Nee hoor! Floaten is de manier om écht te ontspannen en in balans te komen. Daarnaast werkt floaten helend en verlichtend voor mentale en lichamelijke klachten. Je hoeft er geen (halve) dag vrij voor te nemen, zoals voor een saunabezoek, waardoor floaten goed in je dagelijks leven past.

Wat is floaten?

Floaten is Engels voor drijven en dat is precies wat je gaat doen. In een warm bassin komen lichaam en geest helemaal tot rust. De wereld buiten bestaat even niet en je bent alleen met je eigen ademhaling. Hierdoor kun je diep ontspannen. Vergelijk het met een meditatie, maar dan in water op lichaamstemperatuur. Er zijn geen prikkels, dus geen andere mensen en geen telefoon. Kies zelf of je licht en muziek aanzet of dat je in het donker en in stilte float. De ene keer ervaar je een diepe ontspanning, de andere keer voel je al je spieren tot rust komen. Er gebeurt altijd iets tijdens een floatingsessie.

floaten in Roermond
Floaten in roermond

Voor wie is floaten bedoeld?

Floaten is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar. Het kan helpen als je…

HOE WERKT EEN FLOATSESSIE BIJ FLOAT & RELAX ROERMOND, MIDDEN - LIMBURG?

We heten je van harte welkom in het mooie Roermond. Je stapt in je eigen privéruimte onder de douche en vervolgens met of zonder badkleding in het bassin. Je bent hier helemaal alleen, je enige gezelschap is zacht licht. Het bad is gevuld met (ongeveer 30 cm diep) water op lichaamstemperatuur en 400 KG epsomzout. Epsomzout, ook wel magnesiumsulfaat, zorgt ervoor dat het voelt alsof je zweeft. Het komende uur hoef je helemaal niets. Geef je over aan het ontspannen gevoel en laat je lichaam en geest tot rust komen. Volg je ademhaling en ervaar een diepe ontspanning. Na een uur kom je uit het bad, ga je douchen en jezelf verzorgen. Je huid voelt heerlijk zacht en je spieren voelen meer ontspannen. Tot slot geniet je nog even na in de relaxroom met een kopje thee. Zo is de overgang naar de drukke buitenwereld een stuk relaxter en hou je het ontspannen gevoel extra lang vast.

De voordelen van floaten

Floaten is goed voor lichaam en geest. Door het gebrek aan prikkels en de warmte van het water kun je goed tot rust komen. Tijdens het floaten neemt je huid een flinke portie magnesium op, waar veel mensen door stress en slechte voeding een tekort aan hebben. Dit merk je aan spijsverteringsklachten, vermoeidheid, nervositeit en spierkrampen.  Door regelmatig een floatingsessie te doen:

Maak een afspraak

Gun jij jezelf échte ontspanning en een moment voor jezelf? Maak dan nu een afspraak bij Float & Relax in Roermond. Lees voor je bezoek de belangrijke informatie en de veelgestelde vragen.

floaten in Limburg